Yangın Kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Yangına Peklik: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylelikle yangın gibi durumlarda dahi baplar insanoğluın çıkışı derunin elverişli konumda olur.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Değişik bir şart ise bapların hepten vazıh duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için eğer yangın kapısı normal zamanlarda kapanmayacak ve yalınlık şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını ahenkli kontroller ile denetlemek ve kritik etmek bileğerlidir.

Yangın Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla yan yana oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak hızla tahliye olmasını sağlayıcı bu hâlet sevimli kaybı olmaması yürekin önemlidir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik bar sistemi ile muhatara simultane kaçış tasarının elan hızlı nöbetlemesini sağlamaktadır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve dumanın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı sıkı sertya kapanmaktadır.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının özge bölgelere yayılmasını çelmek kucakin mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Açılıp - kapanma konulevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu gidiş yoklama edilmelidir. 

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında güç ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca ali ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış hususüne essah panik pas kolu bulunmasıdır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi tütünı kat ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde emin düzlem oluşturur.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle de makro binalarda olması kişilerin emanet kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın kapısı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi Yangın Kapısı müstelzim en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin fosa düşmesidir.

Report this wiki page